top of page

ORGANISATIE

Het kennis- en opleidingsinstituut Crowd Care is in 2012 opgericht door Ronny Hooch Antink (toenmalig LOC7000), Cees Muurling (toenmalig The MOJO Barriers), John Mulder (toenmalig MOJO Concerts) en Gerard van Duykeren (toenmalig TSC Crowd Management). Voorgenoemde personen hebben vanaf de jaren ’80 aan de wieg gestaan van de ontwikkelingen en innovaties op het gebied van evenementenveiligheid. Allen vanuit een eigen discipline en invalshoek binnen het vakgebied, met een schat aan praktijkervaring op het hoogste niveau.

“We zien in ons dagelijks werk dat de veiligheid daadwerkelijk kan verbeteren door inbreng uit de praktijk. In onze ervaring blijft veiligheid nog te vaak een papieren tijger, terwijl toepasbaarheid en praktische uitvoerbaarheid essentieel zijn. Onze drijfveer is evenementen steeds veiliger te maken en met onze kennis een bijdrage te leveren aan de professionalisering van de sector waar we ons zo sterk mee verbonden voelen. De theoretische kennis en praktijkervaring op het gebied van veiligheid en crowd management die in de afgelopen tientallen jaren is opgebouwd willen we graag delen met onze opdrachtgevers. Of het nu gaat om organisatoren van evenementen, overheden, profit of non-profit organisaties.”

De oprichters hebben inmiddels het trainerschap binnen Crowd Care overgedragen. De huidige trainers binnen Crowd Care kennen hun oorsprong eveneens in de hoek van de live muziekindustrie met jarenlange ervaring. De historische kennis van de oprichters wordt nog altijd gebruikt binnen het kennis- en opleidingsinstituut.

Daniël Pardijs

Na het afronden van de opleiding Integrale Veiligheidskunde in 2009 heeft Daniël diverse ervaringen opgedaan in het werkveld van beveiliging, specifieker in de evenementen- en luchtvaartsector. In 2014 is hij vanuit de afdeling Vergunningen & Veiligheid (V&V) binnen LOC7000 Eventmanagement aan de slag gegaan met tientallen veiligheids- en mobiliteitsvraagstukken van grootschalige evenementen. Een paar voorbeelden zijn Lowlands, Down the Rabbit Hole, The Passion en concerten van wereldartiesten op het Goffertpark of Malieveld. Later is dit de afdeling Vergunningen & Veiligheid van MOJO geworden.

 

In de voorbereiding en de uitvoering van evenementen staat hij voortdurend in contact met lokale overheden en publieke- en private veiligheidsdiensten. Tijdens de evenementdagen is Daniël in de rol van Veiligheidscoördinator verantwoordelijk voor de naleving van de vergunningsvoorschriften en de uitvoering van de veiligheidsoperatie. Tijdens het evenement is hij eveneens lid van het Calamiteiten Management Team Evenement (CMTE). Zijn energie en gedrevenheid wordt gehaald uit het produceren van grote- en complexe evenementen, ontplooien van nieuwe evenementlocaties, het bouwen aan optimale publiek-private samenwerkingen en het innoveren op het gebied van evenementenveiligheid. Sinds 1 januari 2024 is Daniël toegetreden tot de directie van TSC Crowd Management.

daniel pardijs
ruud van buren

Ruud van Buren

Ruud van Buren is sinds 1998 betrokken bij veiligheidsvraagstukken van diverse kleine en grote evenementen en is in januari 2013 gestart bij MOJO Concerts als Health & Safety (H&S) Manager. Hij houdt zich, samen met de collega’s van de afdeling Vergunningen & Veiligheid, onder meer bezig met crowd management, vergunningsaanvragen, afstemmingen met lokale autoriteiten, beveiligings-, veiligheids- & mobiliteitsvraagstukken, verzorgen van crowd management & H&S trainingen en H&S gerelateerde onderwerpen zoals (P)RI&E, ARBO en gezond en veilig werken op MOJO evenementen.

 

Ruud richt zich met name op de indoor & stadion evenementen en festivals zoals Pinkpop, North Sea Jazz (Rotterdam & Curaçao), Blue Seas Festival Curaçao en het Holland International Blues Festival in Grolloo. In 2020 was hij als Health & Safety Manager voor de NOS actief voor het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam.
 

Uitvoerend zit hij vaak in de rol van veiligheidscoördinator, aanspreekpunt op het gebied van H&S of onderdeel van het Calamiteiten Management Team Evenement (CMTE) van het evenement. In 2020 is Ruud betrokken geweest bij het schrijven van de brancheprotocollen COVID-19 en evenementen in Nederland.

 

Samen met Gerard van Duykeren geeft hij sinds 2017 jaarlijks op Curaçao diverse workshops over evenementenveiligheid en crisiscommunicatie aan de verschillende overheidsdiensten, ministeries en evenementenorganisatoren.

Ismé Kamminga

Ismé werkt als trainer op het gebied van crowd management en crisismanagement bij Crowd Care. Daarnaast werkt zij als Adviseur Kwaliteit en Ontwikkeling bij TSC Crowd Management. Binnen TSC houdt Ismé zich bezig met de keurmerken zoals de ISO9001, Keurmerk Beveiliging en Keurmerk Evenementenbeveiliging. Zij is ook onderdeel van de Centre of Expertise waarbij zij e-learnings opzet voor de medewerkers.

 

Ismé heeft de studie Integrale Veiligheidskunde afgerond op de Hogeschool Saxion in Deventer. Zij heeft daarbij de minor Disaster Management en Emergency Planning aan Coventry University in Engeland gevolgd. Na haar studie is zij aan de slag gegaan als Trainer Crisismanagement voor Veiligheidsregio’s, bedrijven, scholen en woningbouwcorporaties.

 

Inmiddels werkt zij twee jaar bij TSC en heeft zij op verschillende evenementen gestaan, zoals Pinkpop, North Sea Jazz, Lowlands en meerdere concerten in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

isme kamminga
sherman bonofacio

Sherman Bonofacio

Sherman Bonofacio is sinds 1990 actief in de veiligheids-, beveiligings- en particuliere onderzoeksdomein. Na een periode bij defensie te hebben gediend is hij vanaf 1996 actief in de particuliere sector in zowel operationele-, management- als consultancy functies. Daarnaast is hij sedert 2016 actief als docent IVK bij NCOI en als docent betrokken geweest bij de minor Event Crowd Management bij de Hogeschool Utrecht..

bottom of page