Robrecht Baving

CONSULTANT
Veiligheid en crowd management lopen als een rode draad door de loopbaan van Robrecht Baving heen. In zijn carrière raakte hij vertrouwd met de vele facetten van de veiligheidsbranche. Vanaf 1995 deed hij waardevolle praktijkkennis op binnen de beveiligingsbranche als personeelsfunctionaris en daarna als unit manager bij Randon Beveiliging. In 2000 kwam een jeugddroom uit toen hij als politieagent aan de slag ging bij het corps in Rotterdam-Rijnmond. Terug in het bedrijfsleven werd hij Rayonleider bij CSU Security Services. Daarna maakte Baving een overstap naar Ernst & Young Security & Integrity Services waar hij als consultant betrokken was bij diverse vertrouwelijke opdrachten.

Sinds oktober 2007 is Baving werkzaam bij TSC Crowd Management, waar hij startte als Hoofd HRM, Opleidingen & Kwaliteit en als vast lid van het MT. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het optimaliseren van de organisatievorm van taak- naar proces- gestuurd. Ook zette hij TSC Consultancy en TSC Academy op de kaart met ruim 20 verschillende cursussen en opleidingen.

Sinds 2010 is Baving Hoofd Ontwikkeling, Advies & Kwaliteit. Hij doceert en traint, adviseert en ondersteunt overheden, dienstverleners, ondernemers en evenementenlocaties op het gebied security & crowd management en organisatorische- en juridische vraagstukken. Op locatie vervult hij nog met regelmaat de rol van projectleider/liaison, zowel in binnen- als buitenland. Baving is mede verantwoordelijk voor de 4e-jaars HBO Minor ‘Event Crowd Management’, die werd ontwikkeld in samenwerking met de Hogeschool Utrecht.

Foto: Andreas Terlaak

Leergang ‘Evenementenorganisatie, Veiligheid & Crowd Management’
"veiligheid is een niet op zichzelf staand onderdeel"