Cees Muurling

PARTNER
Cees Muurling startte zijn carrière in de evenementenbranche tijdens zijn studie Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente, waar hij onder meer betrokken was bij de Drienerlose poporganisatie en de site crew leverancier EnschedePloeg. Hun eerste festival in 1991 was met 15.000 bezoekers direct een goede organisatietest. Vanuit deze posities werkte hij al jaren samen met concertorganisator Mojo Concerts, voordat hij in 2000 definitief de overstap maakte. Bij Mojo Concerts begeleidde hij in zijn rol als hoofd van de afdeling productie en later projectmanagement honderden grote en kleinere publieksevenementen, waaronder outdoor- en stadionconcerten van Madonna, Coldplay en de Rolling Stones, en festivals als Lowlands en North Sea Jazz. Naast deze taken was hij verantwoordelijk voor de (publieks-)veiligheid van met name de grote evenementen inclusief de bijkomende functies in in calamiteiten teams, oefensessies en uitvoering.

In 2009 werd Muurling directeur van The Mojo Barriers, de wereldwijde marktleider in de ontwikkeling, verhuur en verkoop van de welbekende Mojo Barriers crowd control barriers. Sinds de oprichting in 1988 wist Mojo Barriers uit te groeien tot een internationale organisatie van formaat met vestigingen en partnerbedrijven in meer dan veertien landen en wist daarmee een schat aan ervaring op te bouwen ten aanzien van crowd management en crowd control.

Als expert met een zeer uitgebreide praktijkervaring verzorgt Muurling daarnaast regelmatig lezingen en masterclasses op het gebied van crowd management en crowd control, voor onder andere de SGBO-opleiding aan de Politie Academie. En voor nationale en internationale Safety en Security panels. Ook was hij betrokken bij de evaluatie van de landelijke crisisbeheersingsoefening Bonfire (2005). Naar aanleiding van deze oefening bezocht Muurling alle veiligheidsregio’s om samen met politie, brandweer, oefenleiding, defensie en overheid de leerpunten te verspreiden.

Foto: Andreas Terlaak

Leergang ‘Evenementenorganisatie, Veiligheid & Crowd Management’
"veiligheid is een niet op zichzelf staand onderdeel"